Wij helpen graag de continuiteit van de digitale economie te waarborgen. Dat vraagt om Traxx Diesel!

Datacenter

In een artikel van computable.nl is te lezen dat Nederland over 72.000 vierkante meter datacenter beschikt (juni 2018) en is hiermee de op een na grootste datahub van Europa. De datacenters zijn de belangrijkste enablers van onze digitale economie, mede hierom is het van groot belang om de continuïteit van de connectiviteit te waarborgen.

Bij een datacenter draait alles om het bieden van een veilige, efficiënte plek om computersystemen, connectiviteit en opslagsystemen te huisvesten die zonder onderbreking moeten functioneren (*bron computable.nl). Als één van de belangrijkste componenten voor een datacenter worden door de Dutch Data Center Association de diesel generatoren/aggregaten genoemd. Wanneer de stroom uitvalt zorgen de dieselgeneratoren voor de volledige stroomvoorziening en hiermee de continuïteit.

Zoals de omschrijving al verklapt heeft een dieselgenerator diesel nodig om te functioneren. Er vanuit gaande dat deze generatoren vaak langere tijd niet worden ingezet dient er rekening mee gehouden te worden dat de diesel in de generator ook over de eigenschappen beschikt om langere tijd in een tank aanwezig te zijn zonder dat dit ten tijde van in werking stelling technische problemen oplevert.

Traxx Diesel is het product dat aan deze eisen voldoet.

Wat doet Traxx precies en waarom waarborgt dit de functionaliteit?
Traxx beschikt o.a. over een unieke bacteriebestrijder en beschermt zo tegen zeer veel soorten bacteriën, schimmels en gisten. Hierdoor is deze diesel een uitstekende bescherming tegen bacteriegroei in de tank waardoor slijmvorming voorkomen wordt en blokkades in het brandstoffilter -met stilstaande machines tot gevolg- worden gereduceerd tot een uiterst minimum.

Andere voordelen van Traxx zijn:

  • Snellere ‘koude starts’ dankzij cetaangetal 55
  • Voldoet volledig aan de EN590 norm
  • Getest en goedgekeurd volgens internationale testmethodes
  • Controleerbare kwaliteit

De diesel voor een generator is wellicht niet direct het eerste waar aan gedacht wordt bij een datacenter, maar wel degelijk van groot belang om onze digitale economie draaiende te houden.

Geïnteresseerd naar de mogelijkheden en de flexibiliteit die Schouten Olie u kan bieden?
Benader ons via 0172-423200 of info@schoutenolie.nl en wij helpen u graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *