Uitzonderlijke tijden

Beste relatie,

Langzaamaan laten wij de covid-19 pandemie achter ons, maar helaas heeft de volgende crisis zich aangediend. De Russische invasie in Oekraïne en de humanitaire ramp die zich daar nu voltrekt, beroerd ons allemaal. Een militaire interventie als deze kent alleen maar verliezers. We leven intens mee met de Oekraïense burgers, die massaal op de vlucht zijn voor het oorlogsgeweld en daarbij hun geliefden en hun huizen moeten achterlaten. Om deze mensen bij te staan, heeft Schouten Olie o.a. afgelopen week een brandstofdonatie gedaan (FOUNDATION NETHERLANDS – SLIMM (stichting-slimm.nl), waardoor een vrachtwagen vol hulpgoederen terug kon naar de Oekraïne. Inmiddels weten wij dat deze vrachtwagen en alle goederen veilig op de bestemming zijn aangekomen. Ook hebben wij andere initiatieven ondersteund met hulpgoederen of brandstof om op deze manier ons steentje bij te dragen.

Deze oorlog heeft ook veel invloed op onze business. Het zijn extreme en onvoorziene marktomstandigheden waar wij ons momenteel in bevinden, wat zijn effect heeft op productbeschikbaarheid en prijzen. Zoals wellicht bekend wordt tien procent van de wereldwijde olieproductie door Rusland geleverd. Die leverzekerheid wordt door de huidige situatie meer onzeker. We zijn wereldwijd in een zeer uitzonderlijke situatie beland en worden geconfronteerd met extreme olieprijsstijgingen die tot voor kort onvoorstelbaar waren. De effecten op de lange termijn zijn dan ook moeilijk in te schatten. Wat we wel verwachten is dat meerdere landen en continenten de energietransitie, waar wij ons reeds in bevinden, zullen versnellen om zo minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstof.

Het continueren van de leveringen voor onze klanten heeft altijd de hoogste prioriteit gehad. Dat is zeker niet veranderd, maar de onvoorspelbaarheid omtrent de leverzekerheid van producten en de mogelijke onderbrekingen in de logistieke keten maken dit wel onzeker. Wij beseffen dat deze uitzonderlijke omstandigheden wellicht blijvende gevolgen zullen gaan hebben voor de gehele sector, de prijsstellingen en de logistieke keten. Voor nu houden wij de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en waar nodig passen we onze business daar op aan.


We stellen alles in het werk om samen met onze relaties te zoeken naar de beste oplossingen in deze bizarre tijden. Heeft u vragen, of wordt u geconfronteerd met uitzonderlijke situaties, dan kunt u altijd contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.
U kunt ons bereiken via 0172-423200 of per email (info@schoutenolie.nl).

Laten we hopen dat deze oorlog snel eindigt.