Uitdagingen van de energietransitie

Hoewel het woord ‘Olie’ in onze naam is ingebakken, zijn wij vol in transitie naar een fossielvrije toekomst. Van HVO7 tot HVO100, Waterstof (H2), Elektriciteit en alles dat daarbij komt kijken. De energietransitie is in volle gang en daarmee ook de ontwikkeling van Schouten ‘Olie’.

Op het gebied van elektriciteit is duidelijk hoe deze ontwikkeling een vlucht heeft gemaakt met personenauto’s en nu is ook het vrachtvervoer aan de beurt. Wij zien de ontwikkeling plaatsvinden dat alle vervoersbewegingen binnen een actieradius van 150km hoofdzakelijk verschuiven naar elektrisch en dat lange afstandsvervoer uiteindelijk de overstap maakt naar H2 (Waterstof).

Om voldoende H2 (Waterstof) te kunnen produceren is er nog een lange weg te gaan. Daarnaast zal het transport van H2 ook een grote uitdaging zijn.

Ter illustratie:

Als we bedenken dat èèn tankwagen met 40.000 liter diesel goed is voor ongeveer 700.000 personenautokilometers en dit vergelijken met een tankwagen H2 die met 300kg waterstof goed is voor ‘maar’ 30.000 personenautokilometers, dan kunnen we rekenen op meer dan 20 keer zoveel tankwagens voor dezelfde actieradius.

Als leverancier van brandstoffen of liever gezegd, energie, krijgen wij een hoop te doen en helpen we onze eerste klanten die bezig zijn met deze energietransitie.
Ook voor elektrisch vervoer zijn we goed op weg met slimme laadoplossingen voor de grotere gebruikers. Met onze kennis besparen wij tot wel 50% op de kosten voor elektriciteit voor wegvervoer. Dit haalt het terugverdienpunt in kilometers t.o.v. diesel ongeveer een derde naar beneden.

Voor geavanceerde laadinfrastructuur kunnen wij onze klanten geheel ontzorgen en zorgen wij ook voor een goed uitgekiende loadbalancing, wat steeds belangrijker wordt. Niet alleen om eventuele schaarste in stroom juist te verdelen maar ook om te zorgen dat de maandelijkse aansluitkosten niet door elke piekbelasting verhoogd worden.

Heeft u ambities met elektriciteit of waterstof we helpen u graag op weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *