Over Schouten Olie

Schouten Olie biedt de technische knowhow van een multinational, met de dienstverlening van een zelfstandig, regionaal opererend bedrijf. We werken in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht.

Met onze kennis van de internationale marktontwikkelingen en het maatwerk dat we als familiebedrijf bieden, staan we onze klanten bij.

Schouten Olie is een volwaardig en kundig partner voor energievraagstukken. We houden onze klanten via korte lijnen op de hoogte van de ontwikkelingen op de verschillende markten.

MVO

Als familiebedrijf werken we aan een energie-efficiënte toekomst, en daarin nemen we het goede uit het verleden mee. We kijken altijd naar de toekomst. Zodoende is maatschappelijk verantwoord ondernemen de enige logische werkwijze om – in deze snel veranderende maatschappij – te zorgen dat wij een relevante partner blijven voor onze klanten. Met MVO dragen we ons eigen steentje bij aan het verduurzamen van onze producten en processen. Zo proberen we een positieve impact te hebben op de mensen en gemeenschappen waar we mee en voor werken.

Ons uitgebreide assortiment is uit voorraad leverbaar. Waardoor we een razendsnelle service kunnen garanderen.

Een greep uit ons assortiment:

 • Dieselolie, Benzines en HVO 
 • AdBlue
 • TRAXX Diesel, TRAXX Zero, TRAXX HVOMIX en TRAXX HVO100 
 • Complete KIWA-gecertificeerde tankinstallaties
 • Verhuur van mobiele opslagtanks (IBC)
 • BP, Castrol, AVIA en Petronas smeermiddelen voor alle toepassingen 
 • Complete werkplaatsuitrustingen en smeerolieopslagsystemen
 • Koelvloeistoffen, antivries en ontvetters
 • BP landelijke en internationale tankpassen 
 • Financiering van installaties
 • Schouten Olie is een totaalleverancier. Ook voor olieanalyse, waterpasta’s, grind, poetsdoeken, etc. kun je bij ons terecht.

Maar we doen meer! 

Tankpas

Met de BP PLUS tankpas houd je grip op de brandstofkosten. Je krijgt een vaste korting op de literprijs, bepaalt zelf hoe je de tankpas inzet en hebt eenvoudig inzicht in transacties en facturen. Hier lees je meer over onze tankpassen.

Advies

Is jouw bedrijf klaar voor de energie-transitie? Met welke producten laat je jouw bedrijf zo energie-efficiënt mogelijk draaien? Onze jarenlange ervaring gecombineerd met een innovatieve blik maakt dat wij je een optimaal brandstof- en smeerolieadvies kunnen geven. Zodat jouw machine- of wagenpark klaar is voor de toekomst.

We helpen om inzicht te krijgen in het wagenparkbeheer. Dat doen we met geavanceerde tankautomaten en software. 

En mocht er behoefte aan zijn dan brengen we bovendien de voordelen in kaart van een thuistankinstallatie.

Officieel BP en Castrol Partner 

Alle smeermiddelen en vetten van BP en Castrol leveren wij binnen uiterst korte termijnen. De meest courante producten hebben wij namelijk altijd op voorraad staan in ons magazijn. 

Schouten Olie koppelt de technische knowhow van een multinational aan de dienstverlening van een zelfstandig, regionaal opererend bedrijf. Als BP Partner hebben we namelijk rechtstreeks toegang tot het analyselaboratorium en de technische specialisten van de BP groep. 

Door hun jarenlange ervaring kunnen onze mensen u perfect adviseren over de meest geschikte producten voor uw machine- en/of wagenpark. 

scroll

Bel mij

Ik wil helder advies voor mijn laadoplossing