Nieuwe brandstoflabels voor openbare tankstations

Brandstof stickers

De Europese Unie heeft ingestemd met nieuwe criteria voor een brandstoflabel voor nieuwe voertuigen en tankstations. Hierdoor kunnen consumenten overal in Europa gemakkelijk de juiste brandstof voor hun voertuig vinden.

Vanaf 12 oktober 2018 moeten alle tankstations voorzien zijn van de nieuwe labels (o.a. E5, E10 en B7). Door foutieve berichtgeving in verschillende media zijn er vragen ontstaan. In verschillende artikelen staat namelijk beschreven dat Euro 95 voortaan E10 zal gaan heten. Dit is onjuist! Euro95 krijgt in de toekomst, naar verwachting in 2019, het label E10. Echter, tot die tijd behoudt Euro95 het label E5 en verandert er niets in het product. Er kan dus gewoon Euro95 worden getankt zoals men dat gewend is. 

Er verandert niets in de naam van de producten of in de producten zelf, er wordt alleen een label toegevoegd. Verder wordt in de verschillende berichten beschreven dat het cijfer na de ‘E’ het gehalte biobrandstof aangeeft dat in het product zit. Dit is ook niet juist. Het cijfer achter de ā€œEā€ geeft aan hoeveel biobrandstof de benzine kan bevatten. 

Bekijk hier de pagina van Rijksoverheid met alle informatie over de nieuwe brandstoflabels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.