Historie

Van scheepvaart naar Schouten Olie

Als derde en jongste zoon in een schippersfamilie greep Leen Schouten net mis. Zijn vader had twee boten en die gingen naar zijn twee broers. Dus Leen moest iets anders gaan doen. Zodoende startte hij in 1935 een kleine oliehandel, zoals er destijds zoveel bestonden in een stad.

85 jaar later is die kleine zaak uitgegroeid tot een toonaangevende handelsonderneming in brandstoffen en smeermiddelen. Met zijn kleinzonen aan het roer. Een familiebedrijf om trots op te zijn.

Oprichter L. D. Schouten

Van koopman naar adviseur

Leen sr. leverde bij mensen thuis olie om de kachel te stoken. Tegenwoordig werkt Schouten Olie voor grote organisaties in allerlei branches en met wereldspelers als toeleverancier. Daardoor kunnen we op een flexibele manier de faciliteiten van grote maatschappijen bieden.

We kijken naar de toekomst, maar nemen het goede van het verleden mee. We zijn bereikbaar, kennen onze klanten en partners en doen wat er is afgesproken. Onze focus ligt op flexibiliteit, meedenken met de klant en blijven ontwikkelen, zodat wij de gedegen partner voor onze klanten kunnen zijn die zij mogen verwachten.

Die toekomst maakt ook dat we volop inzetten op alternatieve brandstoffen. Zo is onze HVO-diesel te gebruiken in bestaande dieselmotoren. Duurzaamheid zonder dat het wagen- of machinepark vervangen hoeft te worden en bieden wij inmiddels ook oplossingen voor een elektrisch wagenpark. Prachtige oplossingen voor de energietransitie.

85 jaar geleden had opa een overzichtelijke handel. Hij leverde olie en benzine. Meer niet. Tegenwoordig hebben we te maken met veel meer soorten en met andere manieren van vervoer. De oliehandel is complexer geworden. Door die complexiteit is ook onze dienstverlening veranderd. We zijn van verkoper adviseur geworden. We ontzorgen onze klanten.

Bij Schouten Olie werken we aan een energie-efficiënte toekomst met het goede uit het verleden.

scroll

Bel mij

Ik wil helder advies voor mijn laadoplossing