Duurzame energiedragers

Bij meerdere energievraagstukken kunnen wij onze klanten ondersteunen en brengen wij u graag inzichten.

Vergroenen als olieleverancier: Focus op duurzame energiedragers

Als familiebedrijf is het toekomstperspectief altijd in het vizier. Vanuit dat perspectief is maatschappelijk verantwoord ondernemen geen bijzaak, maar de enige logische werkwijze om – in een snel veranderende maatschappij – te zorgen dat wij een relevante partner blijven voor onze klanten. Met het verduurzamen van onze producten en processen willen wij een positieve impact realiseren voor de mensen en gemeenschappen waar we mee en voor werken.

Dat verduurzamen ook efficiënt en voordelig kan zijn, bewijzen wij al meer dan 10 jaar. Onze tankwagens voldoen aan de strengste milieueisen – de EURO 6-norm – en rijden op een combinatie van TRAXX Zero en HVO 20. Het TRAXX additief zorgt ervoor dat er 5% meer kilometers gereden kunnen worden per tankbeurt wat naast minder uitstoot ook minder kosten met zich meebrengt. Het gebruik van HVO zorgt ervoor dat de uitstoot van schadelijke stoffen wordt beperkt.

Van compensatie naar reductie

Ons streven is om in de toekomst volledig zelfstandig CO2 neutraal te zijn door alleen nog maar duurzame brandstoffen te gebruiken. Begin 2019 zijn we daarom gestart om 25% van ons dieselverbruik over te zetten op de duurzame (TRAXX) HVO100. Bij deze brandstof (van 100% hernieuwbare grondstoffen, geheel fossielvrije diesel) wordt 89% van de CO2 werkelijk gereduceerd en de overige 11% wordt gecompenseerd (via Groen Balans BV). Naast CO2 wordt met deze brandstof ook 9% van de NOx uitstoot gereduceerd. Naast het verduurzamen van brandstof, zetten we ook actief in op het verduurzamen van het rijgedrag van onze chauffeurs: door het volgen van auto’s met tankautosoftware FleetBoard, waarmee verschillen in rijgedrag en type auto’s en de invloed daarvan op uitstoot worden geregistreerd, en vertaald in verbeteracties.

Van koopman naar inmiddels dé adviseur op het gebied van complexe energievraagstukken

Bij meerdere energievraagstukken kunnen wij onze klanten ondersteunen en brengen wij u graag inzichten.

In de energietransitie waarin wij ons bevinden is CO2-reductie- en/of compensatie een belangrijk onderwerp. Meerdere tools kunnen hierin bijdrage leveren en wij adviseren graag welke tools u het rendement brengen wat u zoekt. Denk hierbij aan de CO2-prestatieladder en hoe hier op een efficiënte en effectieve manier stappen in te zetten, de inzet van CO2-reducerende brandstoffen of toch de keuze voor een fossielvrije brandstof of zelfs elektrisch.

Er zijn vele mogelijkheden om de verduurzaming die u voor ogen heeft te realiseren en voor iedere organisatie zal dit anders zijn. Door ons ruime productportfolio en onze uitgebreide productkennis staan wij u graag bij als adviseur voor uw energievraagstukken. 

Ook voor energie voor vervoer bent u bij ons aan het juiste adres!

  • TRAXX als tussentrede op de CO2-ladder, door TNO gecertificeerde tool voor brandstofbesparing (tot 4% CO2-reductie). Op deze manier kan er met een kleine investering voortgang op de CO2-prestatieladder worden gerealiseerd. Kleine investering grote toegevoegde waarde. Reductie -> invalshoek B van de CO2-prestatieladder.
  • TRAXX Diesel mag ingezet worden voor invalshoek D. participatie van de CO2-prestatieladder. Als er op dit moment geen gebruik wordt gemaakt van TRAXX diesel dan mag het gebruik van TRAXX worden opgegeven als praktijktest.
  • Op iedere CO2-prestatieladder invalshoek kan TRAXX Diesel een bijdrage leveren.
  • Door minimaal 20% CO2-reductie te realiseren in de afgelopen 5 jaar heeft Schouten Olie een eerste ster Lean & Green verworven.
    Dit biedt toegevoegde waarde bij invalshoek A-> Inzicht- van de CO2-prestatieladder.
  • Voor invalshoek C van de CO2-prestatieladder -> Inzicht kunnen wij onze relaties ondersteunen door hen te voorzien van input voor de dialoog tussen opdrachtgever en organisatie.

Contactformulier

scroll

Bel mij

Ik wil helder advies voor mijn laadoplossing